Rättviks kommun
Rättviks kommun

Våga berätta!

Hemligheter – 1177 Vårdguiden - för barn

Har du en hemlighet som gör dig ledsen eller orolig ska du inte behöva vara ensam med den

Barnens hjälptelefon

Telefon.

116 111
Till BRIS barnens hjälptelefon kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på våra telefoner.

Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Behöver du mer hjälp av oss, be att få prata med ett BRIS-ombud.
www.bris.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jourhavande kompis (chatt)

Du är aldrig så ensam som du kanske känner dig ibland. Du som är under 25 år kan chatta med Röda Korsets jourhavande kompis och prata om det där som du inte vill eller vågar ta upp med någon annan.

Öppettider
Måndag–fredag kl. 18–21,
lördag–söndag kl. 14–17.
www.jourhavandekompis.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Webbplatser

www.umo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
är ungdomsmottagning på nätet för dig mellan 13 och 25 år. På sajten finns information om sex, hälsa och relationer. Du har möjlighet att ställa anonyma frågor till personal som jobbar på ungdomsmottagningar. Det finns även bra tips på vad du kan göra om du mår dåligt.

www.tjejjouren.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
en portal till landets 60 tjejjourer. På Tjejjouren.se kan alla som är eller känner sig som tjejer hitta bra info och komma i kontakt med en tjejjour. Stöd via chatt, mejl och telefon.

killar.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
en sajt där de som är eller känner sig som killar (i åldrarna 10–18 år) kan diskutera och chatta. Öppet måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag kl. 19–21, eller mejl via webbplatsen när som helst.

www.intetillsalu.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Inte till salu är en webbplats om unga som gör sig själva illa med sex. Som inte känner sig sedda. Som känner skam och skuld för att de väljer att ta ut sin smärta genom att utsätta sig själv för farliga situationer, såväl på nätet som IRL.

Inte till salu är en hjälp för alla. Tjejer som killar som homo, bi, trans och queer. Kompisar. Föräldrar. Dig som möter unga i ditt jobb.

www.safeselfie.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Safeselfie är en webbplats om ofrivillig bild- och filmspridning på internet. Safeselfie handlar om sexuella bilder och filmer på internet.

Vad händer när något sprids utom kontroll? När något inte känns bra? Här kan du läsa om hur du kan gå till väga, vare sig du är kompis, förälder, vuxen som jobbar med barn och unga eller själv är utsatt.

www.1000mojligheter.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
1000 Möjligheter är en ideell organisation som arbetar med att stötta ungdomar som har sex mot ersättning eller självskadar med sex. Du som behöver hjälp och stöd kan besöka chatten på ungarelationer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som är öppen varje kväll klockan 20–22.

Telefon.

070- 955 31 53
Av säkerhetsskäl för eventuella stödsökande ringer vi aldrig upp ett missat samtal. Återkom istället eller skicka ett mejl till info@1000mojligheter.se

www.krankt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Datainspektionen ger råd om hur du kan göra om du blivit kränkt på nätet.

www.novahuset.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Novahuset erbjuder stöd och rådgivning till personer som har blivit utsatta för någon form av sexuellt övergrepp, samt deras anhöriga. Stödchatten är öppen tisdag, torsdag och söndag klockan 19–21.

Novahuset erbjuder också mailjour, stödsamtal och är ett stöd i kontakten med myndigheter. Novahuset arbetar även mycket med föreläsningar i skolor. Hos dem kan du vara anonym och de har tystnadslöfte.