Rättviks kommun
Rättviks kommun

Jobba i Rättviks kommun

Collage med fiolspel och lasershow.

Olika evenemang i Rättviks kommun. Foto: © Magnus Andersson.

Rättvik – livskvalitet in på knutarna! Här, mitt i vackra Siljansbygden, finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet, goda pendlingsmöjligheter och service för våra invånare och besökare. Bidrar till trivseln gör också vårt rika kultur- och föreningsliv och vår unika natur. Bevarade traditioner och nytänkande i samklang skapar en fantastisk livsmiljö.

Rättviks kommun ska vara en framtidskommun för boende och besökande kännetecknad av entreprenörsanda och småskalighet. Under devisen ”Där tradition möter framtid” vågar vi utmana och utveckla vår kommun, med avstamp i vår historia.

Rättviks kommun strävar mot en hållbar utveckling, vilket för oss innebär integration, bevarande av våra byar och byskolor, förnyelsebar energi, lokalproducerade livsmedel och ett öppet landskap.

Vill du jobba med oss?

Rättviks kommun är med sina cirka 1 100 anställda den största arbetsgivaren i området och vi erbjuder meningsfyllda servicearbeten.

Som arbetsgivare uppmuntrar vi till dialog och medarbetarskap och i kontakt med kommunens invånare är ett positivt bemötande en självklarhet.

Våra medarbetares engagemang och motivation är avgörande för att verksamheterna ska kunna tillgodose våra medborgares behov på bästa sätt. Därför strävar vi efter att möta medarbetarnas önskemål och behov i en flexibel organisation där vi även samarbetar med andra kommuner.

Prenumerera på våra lediga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så får du löpande information om vilka möjligheter som finns hos oss.

Rättviks kommun är med i Rekryteringslots som erbjuder medflyttarservice, läs mer på www.rekryteringslots.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rättvik är attraktivt

Kommunen är känd för stora evenemang som Rättviks marknad i tre dagar vår och höst, konserter av världsklass i Dalhalla, Konst Runt Siljan, Classic Car Week, spelmansstämman i Bingsjö, Dalatravet, vandrings-festivaler, bandy och andra evenemang i Rättvik Arena, Musik vid Siljan och mycket, mycket mer.

Betydande besöksmål

Vi är stolta över att vara ett av landets mest betydande besöksmål och representera något av det ”mest svenska ”.

Aktivt friluftsliv

Europas sydligaste vildmark bjuder på rekreation och inspiration året om. Dessutom finns möjligheter till fiske, jakt och ett aktivt friluftsliv inpå knutarna. I många av våra sjöar är vattnet så rent att det är drickbart.

Livskvalitet in på knutarna

Vi strävar efter att behålla den goda livskvaliteten. Politiskt har vi sedan många år prioriterat våra byskolor. Det gör det lättare att välja var i kommunen du vill bo, i centralorten eller i någon av de 50 byarna. I kommunen finns ett brett urval av hus och byggklara tomter till salu. Bredbandet når nästan 100 procent av befolkningen.

Restaurangutbudet har utvecklats starkt under de senaste åren! Här äter vi gott alla dagar i veckan. Vi har många matställen som serverar en fin hemlagad lunch till bra pris eller en välkomponerad à la carte måltid. Rättvik finns på den (g)astronomiska kartan och får goda omdömen i gourmetguiderna.

Kontakt

HR-chef

Pellgård, Anki
0248-70 110

Näringslivschef

Tf Martin Clarstedt
0248-70 512

Kommunalråd

Jonny Jones
0248-70 250