Rättviks kommun
Rättviks kommun

Digital första hjälpen

Har du frågor som handlar om din smartphone, surfplatta eller bärbara dator? Eller har du frågor som rör sociala medier eller andra digitala tjänster? Då är du välkommen till oss så hjälps vi åt att lösa din fråga.

Logo Digital första hjälpen

Under hösten erbjuder DigidelCentret i Rättvik, tillsammans med elever som läser inriktningen Dator- och kommunikationsteknik på Stiernhööksgymnasiet, digital första hjälp på kulturhuset. Vi utgår från din förmåga och tar det i lugn takt. Digital första hjälpen erbjuds i mån av tid och personalens kunnande.

Vi kommer att ha öppet tisdagar och onsdagar vecka 42-50 (ej vecka 44) mellan klockan 14.00-15.30. På grund av rådande pandemi kommer vi under hösten enbart att erbjuda bokning av tid, detta för att vi inte ska bli för många samtidigt.

Du bokar din tid genom att ringa till kulturhuset på 0248-701 95. Varje tillfälle är 20 minuter. I mån av tid kan du boka två pass efter varandra om du önskar mer tid.

Du kan få hjälp med:

  • Enklare frågor som rör din smartphone, surfplatta eller dator
  • Vägledning i din digitala vardag
  • Frågor som rör sociala medier
  • Källkritik och informationssökning
  • Bibliotekets e-tjänster (Biblio, Cineasterna, reservation av böcker)

Har du symptom ber vi dig att boka om din tid. Vi kan behöva ställa in din bokning om på grund av sjukdom, då kontaktar vi dig.

Har du frågor kan du ringa till kulturhuset eller mejla digidel@rattvik.se.