Rättviks kommun

Kulturhuset - ett hus, fyra världar

Fyra världar.

Varmt välkommen till Rättviks kulturhus – en samlingspunkt med bibliotek, bildarkiv, konsthall och naturmuseum. Här arrangeras aktiviteter för alla åldrar under hela året.

Aktuellt

Klicka här för att se vad som händer i Rättviks kulturhuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider

Besöksadress: Storgatan 2, Rättvik

Måndag-torsdag

kl. 11–19

Fredag

kl. 11–16

Lördag

kl. 11–14

Söndag

kl. 13–16


Bibliotek

I Rättviks kulturhus finns Rättviks biblioteklänk till annan webbplats. Lokalerna, det trådlösa nätverket och it-utrustningen samt nästan alla medier är gratis att använda och låna.

Bildarkiv

Bildarkivet har en stor samling sökbara fotografier från Rättvik och dess byar. Fotografierna spänner över en tidsperiod på mer än 150 år. Bildarkivet arbetar främst med att digitalisera äldre negativ och fotosamlingar.

Konsthall

Konsthallen visar svensk och internationell samtidskonstlänk till annan webbplats. I Kulturhuset finns också Stiftelsen Mörksuggefondens konstsamling på cirka 5 000 verk.

Naturmuseum

Naturmuseet berättar om hur en meteorit för 377 miljoner år sedan slog ner i vårt område.länk till annan webbplats Nedslaget gav oss ett unikt geologiskt landskap. I naturmuseet visar vi även upp djur och natur i vår omedelbara närhet.

Övrigt

Kafé Kuben

I Rättviks kulturhus finns en automat med möjlighet att köpa varma drycker för en mindre summa pengar. Om du vill kan du köpa till en chokladbit.

Hörsalen och Mötesrummet

Hörsalen och Mötesrummet är två lokaler i Rättviks kulturhus som går att hyra. Lokalerna får inte användas för partipolitisk eller religiös propaganda och inte heller demonstrationer.

Hörsalen är lämplig för offentliga kulturaktiviteter men går också att använda för konferenser eller studiedagar. Lokalen rymmer cirka 120 personer och är utrustad med adekvat teknisk utrustning, bland annat hörslinga, ljudanläggning och bildkanon. Hörsalen går att dela av med en skärmvägg och har då kapacitet för cirka 100 personer.

Mötesrummet bildas när Hörsalen delas av med en skärmvägg. Det är alltså en mindre lokal som passar för olika möten. Även här finns teknisk utrustning att tillgå. Om en aktivitet pågår i Hörsalen hyrs Mötesrummet inte ut.

Välkommen att ringa 0248-70 197 eller mejla kultur@rattvik.se för att boka lokal hos oss.

Hyreskostnader för Hörsalen och Mötesrummet


Måndag–torsdag klo. 11–19

200 kronor per timme

Måndag-torsdag efter kl. 19

500 kronor per timme

Fredag kl. 11–16

200 kronor per timme

Lördag kl. 11–14

500 kronor per timme

 

Hjärtstartare

Kulturhuset är utrustat med en AED-Plus hjärtstartare. Den sitter lättåtkomlig vid vår informationspunkt.

Kontakt

Rättviks kulturhus

kultur@rattvik.se
0248-70 197

Besöksadress
Storgatan 2
795 30 Rättvik

Postadress
Rättviks kommun
Kulturenheten
795 80 Rättvik

Sociala medier

Följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Följ oss på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster