Rättviks kommun
Rättviks kommun

Avfall och återvinning

Det kommunala bolaget Dala Vatten och Avfall AB ansvarar för insamling och omhändertagande av hushållsavfall.

Avfallsplan och föreskrifter

Länk till Dala Vatten och Avfall ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förpackningar och tidningar

Plast-, metall-, glas- och pappersförpackningar samt tidningar ska sorteras och lämnas i särskilda behållare på återvinningsstation. Ansvariga är Förpacknings- och tidningsinsamlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (FTI), kundtjänst 0200-88 03 10.

Återvinningscentral  (ÅVC)

Förr sa vi sopstation, idag möter vi en välorganiserad och bemannad återvinningscentral när vi ska lämna våra grovsopor (grovavfall), och latrin.

Exempel på grovsopor är trädgårdsavfall, trasiga möbler, stora kartonger, trasigt porslin, hushållsgeråd och metallskrot.
På återvinningscentralen lämnar vi även "farligt avfall". Dit räknas kemikalier, elavfall som TV, datorer och datorskärmar, lampor och lysrör, färg och batterier.

Om du vill skänka hela och rena kläder som du vill ska komma till användning finns det "holkar" att lägga de i på Drafsån.

För information, avgifter och aktuella öppettider se Dala Vatten och Avfall ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Seconhandbutiker

Hela saker, till exempel möbler, böcker, hushållsgeråd, porslin och pynt kan användas av någon annan.

I Rättvik kan du lämna det du inte längre vill ha kvar till Ta Till Vara, de hämtar även möbler och prylar (ring 0248-70 474).

Erikshjälpenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tar också emot möbler och prylar. Erikshjälpen tar även emot hela och rena kläder.

Läs mer om avfallssortering

I informationsbladet som Dala Vatten och Avfall AB skickar ut till hushållen kan du läsa mer om avfallssortering. Du kan även gå in på Dala Vatten och Avfall AB:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att ladda hem informationsbladet.

Saknar du informationsbladet? Kontakta Dala Vatten och Avfall AB och meddela namn samt bostadsadress så skickar de er ett exemplar.

Informationsbladet kommer även att finnas tillgängligt på kommunens bibliotek och kommunhusens receptioner.

Dala Vatten och Avfall AB

är ett samarbete mellan kommunerna Rättvik, Leksand, Gagnef och Vansbro.

Kontakt

Dala Vatten och Avfall AB

Kundtjänst
020-200 210
info@dvaab.se

Öppettider
Vardagar kl. 8–12, 13–15

Besöksadress
Tallskogsvägen 1
793 35 Leksand

Postadress
Dala Vatten och Avfall AB
Box 234
793 25 Leksand

Webbplats
Dala Vatten och Avfall ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster