Rättviks kommun
Rättviks kommun

Mat, lunch

Masens matsal har uteservering.

Uteserveringen, Masens matsalar. Foto: © 2013 Jeanett Rousu.

Eget KRAV-producerat nötkött och potatis, ekologiskt odlade grönsaker, hemlagad mat, fin utsikt....

Skolans matsal är känd för sin riktigt goda mat och ofta är detta det första som eleverna berömmer skolan för. För att skapa lugn och ro för elever och personal under lunchen har vi två matsalar samt en mindre extramatsal. Framåt sommaren sitter vi  självklart ute och äter med utsikt över vackra Siljan. Vårt mål är att alltid servera mat som smakar som "där hemma". Inom kommunen och på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik råder ambitionen att servera närodlad, KRAV-märkt och ekologisk mat.  

Måltider

Alla elever kan köpa frukost på skolan. Lunch serveras kostnadsfritt i matsalen! Internateleverna kan köpa middag och senare under kvällen bjuds de på kvällsfika på internatet. För aktuella priser och mattider, se Stiernhööksgymnasiets webbplatslänk till annan webbplats.

Specialkost

Specialkost är mat som anpassas på grund av allergi, födoämnesöverkänslighet eller annan medicinsk orsak. Specialkost kan också vara mat som anpassas på grund av religiösa eller etiska skäl.

Läs mer om specialkost
Hämta intyg om specialkost för elever i grundskola/gymnasiumPDF

Matsedel

Stiernhööksgymnasiets matsedel publiceras varje vecka på Aivomeny. Den finns även som app att ladda ner till smartphones. Länk till Aivomeny.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Masens matsal
Kostchef
Anders Frodig

Kökschef
Nina Prosén

vx 0248-70 000
fax 0248-70 355
gymnasiet@rattvik.se

Besöksadress
Masvägen 15
795 32 Rättvik

Postadress
Rättviks kommun
Stiernhööksgymnasiet
795 80 Rättvik