Rättviks kommun
Rättviks kommun

Mat på Stiernhööksgymnasiet

Hamburgare

Stiernhööksgymnasiets omtyckta mat och fantastiska utsikt lockar många elever, personal och gäster att äta och njuta av det som serveras. Matsalarna blir en naturlig samlingsplats för alla på skolan. Vi är mycket stolta att kunna servera skolans eget producerade kött, potatis, grönsaker, havregryn, honung, rapsolja och snart även glass.

God och klimatsmart mat

Skolans restaurang är känd för sin goda mat som till stor del även är producerad på skolan. För att skapa lugn och ro för elever och personal under lunchen finns två matsalar samt en mindre extramatsal. Framåt sommaren sitter vi självklart ute och äter med utsikt över Siljan. Inom kommunen och på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik är ambitionen att servera närodlad, KRAV-märkt och ekologisk mat.

Måltider

Frukost (till låg kostnad) finns att köpa i skolans caféer 07.15-08.15 måndag till fredag.

Lunchen är gratis för alla gymnasieelever och serveras 11.00-13.00.

Middag serveras måndag–torsdag 15.45-17.15 för elever som bor på skolans internat och kostar 60 kr/måltid. Många väljer att köpa ett häfte med 10 måltider för 600 kr. Det går bra att betala med kort i matsalen.

Kvällsfika till internateleverna serveras 20.00-21.00 i källaren på internatet och ingår i boendekostnaden.

Återtag

Stiernhööksgymnasiet lantbruk producerar råvaror som efter bearbetning går till Rättviks kommuns skolors och äldreboendes kök för tillagning. Återtagsprodukterna består av nötkött, griskött, lammkött, potatis, havregryn, honung och rapsolja. Vi ser vikten med närproducerat i hela framställningsprocessen så även bearbetningen sker i största möjliga mån med samarbetspartners nära skolan.

Under 2021 hoppas skolan kunna utöka sortimentet av närproducerad mat till att även innefatta glass gjord på gymnasiets egna mjölkproduktion i samarbete med Rättviksglass.

Specialkost

Specialkost är mat som anpassas på grund av allergi, födoämnesöverkänslighet eller annan medicinsk orsak. Specialkost kan också vara mat som anpassas på grund av religiösa eller etiska skäl.

Läs mer om specialkost
Hämta intyg om specialkost för elever i grundskola/gymnasium

Matsedel

Stiernhööksgymnasiets matsedel publiceras varje vecka på Aivomeny. Den finns även som app att ladda ner till smartphones. Länk till Aivomeny. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Masens matsal
Tf kostchef
Lena Frid Linder

Kökschef
Nina Prosén

vx 0248-70 000
fax 0248-70 355
gymnasiet@rattvik.se

Besöksadress
Masvägen 15
795 32 Rättvik

Postadress
Rättviks kommun
Stiernhööksgymnasiet
795 80 Rättvik