Rättviks kommun
Rättviks kommun

Betyg och bedömning

Program och programinnehåll

All information som läroplaner, ämnesplaner, betygsinformation, nyheter och övrigt material om gymnasieskolan hittar du på skolverkets webbplats.
Länk till skolverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inför studier på högskola och universitet

När du har avslutat dina studier på Stiernhööksgymnasiet läses dina betyg in i betygsdatabasen som Sveriges universitet och högskolor använder i antagningsprocessen. Det betyder att när du anmäler dig till en utbildning så finns dina betyg registrerade. Det är viktigt att du i god tid kontrollerar att alla dina betyg finns på betygsdatabasen.

Kontrollera uppgifterna i betygsdatabasen

Det är viktigt att du går in på "Mina sidor" och ser att alla dina betyg finns med. Länk till antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Betygen syns efter anmälan

Du måste börja med att göra en anmälan innan du kan se dina betyg i betygsdatabasen. Det tar ett par dagar från att anmälan är gjord tills du ser dina betyg på "mina sidor". Om det saknas något betyg som du exempelvis fått efter att du anmälde dig kan du behöva anmäla dig på nytt för att det nya betyget ska läsas in.

Scanna in dina betyg själv

Om du tog studenten innan Stiernhööksgymnasiet anslöt sig till betygsdatabasen finns inte dina betyg där. Du behöver då själv scanna in dem. Så länge du har ditt betygsdokument kan du alltid själv scanna in det ifall det inte finns i betygsdatabasen.

Kopia på betyg

  • Behöver du en kopia på ditt betyg? Kontakta centralarkiv@rattvik.se
    Telefon: 0248-70 307
  • Om du avslutade dina studier innan 2005 kontaktar du Landstinget i Ludvika på telefon 0240-495421. Tänk på att vara ute i god tid och att semestermånaderna kan ha mindre bemanning.

Kontakt

Växel 0248-70 000
gymnasiet@rattvik.se

Besöksadress
Masvägen 15, 795 32 Rättvik

Postadress
Rättviks kommun
Stiernhööksgymnasiet
795 80 Rättvik

Under läsåret är gymnasiet öppet mellan 8.00-16.00
Under lov är gymnasiet öppet mellan 9.00-12.00
Röda dagar och helger är gymnasiet stängt.