Rättviks kommun
Rättviks kommun

Alla kan hjälpa till

Vi har alla möjlighet att hjälpa till på olika sätt för att underlätta för dem som flytt. Det finns flera organisationer som samlar in pengar för att kunna hjälpa till både här i Sverige och på andra ställen där flyktingar befinner sig.

Resursgruppen för asylsökande och nyanlända i Rättvik

I Rättvik är flera aktörer engagerade i "Resursgruppen för asylsökande och nyanlända i Rättvik". Gruppen ordnar bland annat svenskundervisning för de asylsökande och olika aktiviteter där invånare och asylsökande samt nyanlända kan träffas.

Gruppen består av representanter från Röda Korset, Rädda Barnen, FN-föreningen, Café Hörnstenen, Rättviks Församling, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF, Lions och Stiftsgården.

Vill du engagera dig på något sätt så är det mycket värdefullt för de nyanlända, ring eller samordnaren för resursgruppen och anmäl ditt intresse.

Kontaktpersoner

Röda korset, Rättvik-Boda-Orekretsen

Ordförande Berit Helgesson
berit.helgesson@telia.com

Rädda Barnen

Ordförande Eva Elwing

evaelwing@gmail.com

Ancie Bergendahl
ancie.bergendahl@sv.se

Studieförbundet Vuxenskolan SV

Ancie Bergendahl
ancie.bergendahl@sv.se

Cafékyrkan Hörnstenen

Conny Thimberg
connyt@hotmail.com

ABF

Carina Olsson
carina.olsson@abf.se

Svenska kyrkan Rättviks pastorat

Lotta Haglund och Marie Stam
bodavardagsrum@outlook.com

Lästips! Nyhetsartikel om gruppen.

Språkcafé

Rättviks kulturhus – anordnas av Laurie Irvine genom Studieförbundet Vuxenskolan och Rättviks kulturhus. Caféet är för alla som vill träffas och prata på svenska eller engelska under en fikastund.

Nya Vänner i Rättvik

Facebookgrupp som sprider information om vad som är på gång.

Språkvän i Rättviks kommun

Vill du bli språkvän till en asylsökande eller nyanländ fyll i ett formulär på sidan Språkvän i Rättviks kommunlänk till annan webbplats.