Rättviks kommun
Rättviks kommun
2020-10-15

Nominera till Hållbarhetspriset 2020

Nu är det återigen dags att dela ut Rättviks kommuns Hållbarhetspris.

Priset på 10 000 kronor delas ut till någon som gjort något extra för hållbarhet i vår bygd. Vem som helst får lämna nomineringar fram till och med den 6 november 2020.

Motivera

I nomineringen ingår att motivera hur personen positivt påverkat de ekologiska, ekonomiska och sociala systemen. Det räcker inte att handlingarna gynnar ett eller två av dessa områden.

  • Ekologiska system handlar om miljön. Det kan vara allt från minskad nedskräpning till minskat användande av giftiga ämnen, ökade kunskaper om ekologi och våra beteenden och så vidare.
  • Ekonomiska system handlar om drivkrafter, sätt att tänka nytt när det gäller affärer eller att hitta på nya inkomstkällor till bygden.
  • Sociala system handlar om hur vi är med varandra, trygghet, tillit, säkerhet och möten mellan människor.

Nominera

Känner du till någon som du vill nominera till priset?
Fyll i formuläret och lämna nomineringen med motiveringar senast den 6 november 2020.

– Hållbarhet är ett viktigt ämne för vår kommun nu och i framtiden. Det finns många eldsjälar och företeelser i Rättvik som är väl värda att tilldelas priset. Vi hoppas få in många nomineringar där någon gjort något inom alla tre områden. En viktig del i att vi delar ut det här priset är för att väcka tankar och intresse hos folk i vår bygd att fundera i de här banorna, säger Markus Svensson, kommunens hållbarhetsstrateg.

Formulär för nominering

Kontaktuppgifter till den nominerade
Kontaktuppgifter till den nominerade
Kontaktuppgifter till dig som nominerar för följdfrågor (frivilligt)
Kontaktuppgifter till dig som nominerar för följdfrågor (frivilligt)
För denna nominering behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Motiveringen till nomineringen kommer att publiceras i samband med presentationen av hållbarhetsprisets vinnare. Efter nomineringsprocessen raderas samtliga personuppgifter.