Gå till innehåll
Rättviks kommun
Rättviks kommun

Viktigt på riktigt

Viktigt på riktigt logga

Viktigt på riktigt logga

För ungdomars hälsa i Rättviks kommun

Hur är läget? Bra, är svaret oftast. Men ibland är det inte bra, men av olika anledningar svarar vi inte att det är dåligt. För vem har tid att lyssna, eller förmåga att ta emot svaret utan att döma, eller tänk om någon börjar oroa sig för dig? Ibland kan det kännas stressigt, tungt och kravfyllt. Det är okej att det inte alltid känns okej. Men att vara ensam i det tycker vi är ett problem.

Viktigt på riktigt är ett projekt för ungas hälsa som riktar sig till dig som är mellan 12-19 år och bor i Rättviks kommun. Under kommande år kommer vi att lyfta olika teman som unga i kommunen önskat. Under våra temaperioder så kommer vi att prata, fika, lyssna på föreläsningar, testa nya aktiviteter, vara utomhus mm. För oss är ungas hälsa i fokus och vi vill att alla som är med känner sig delaktiga. Första temat handlade om känslor, normer och självkänsla.

Under våren så arbetar vi med vårt andra tema; Relationer, sex och samtycke. Våra aktiviteter kan du läsa om lite längre ned på sidan.

Vill du vara med?

Följ oss på Instagram: viktigtpariktigt_

Projektet drivs av Rättviks kommun, Studieförbundet ABF och Svenska Kyrkans unga Rättvik-Boda.

Aktiviteter

 

Aktiviteter under våren med Viktigt på riktigt

Aktiviteter under våren med Viktigt på riktigt


All you need is love

Kärleksfest för dig som går i årskurs 7-20 år. Testa på aktiviteter, lyssna på kärlekslåtar, kolla på film, käka popcorn, fika och umgås på årets kärleksfest!

Fredag den 11 mars kl. 19.00 på Ungdomens hus i Rättvik.

Sex - vanliga fördomar och viktig fakta

För dig som är mellan 12-15 år. Barnmorskan Katarina Svensson Flood föreläser om kropp, sex och relationer och rätten till sina gränser och samtycke kopplat till porr. Se föreläsningen på plats, eller digitalt. Anmälan till digital föreläsning via digidel@rattvik.se eller DM på instagram @viktigtpariktigt_

Torsdag den 31 mars kl. 16.00 på Rättviks kulturhus och bibliotek. (Samling för de som vill kl. 15.30 på Wasaborg så går vi gemensamt till kulturhuset).

Ungas syn på sexualitet, kroppar och relationer - hur kan den påverkas av porren?

För dig som är målsman till unga i åldern 12-19 år. Barnmorskan Katarina Svensson Flood föreläser till vuxna och föräldrar om hur ungas syn på kropp, sex och relationer och hur unga ser på rätten till sina gränser och samtycke kopplat till porr. Se föreläsningen på plats, eller digitalt. Anmälan till digital föreläsning via digidel@rattvik.se.

Torsdag den 31 mars kl. 18.00 på Rättviks kulturhus och bibliotek.

Biovisning - Så jävla easy going

För dig som är 12-19 år. Fri entré. Begränsat antal platser.

Fredag den 22 april kl. 18.00 på Wasa bion i Rättvik.

Föreläsning med föreningen #Intedinhora

För dig som går i årskurs 7-20 år. Saga från föreningen #Inte din hora föreläser om prostitution och samtycke i dagens samhälle. Frågestund och samtal efteråt för de som vill.

Onsdag den 27 april kl. 18.30 på Ungdomens hus i Rättvik.

HOBNOB

Skapar- och pysselcafé

För dig som är mellan 12-16 år. Vi fikar, pysslar och skapar tillsammans på kulturhuset i Rättvik. Material finns på plats. Kostnadsfritt deltagande. Drop in, ingen anmälan krävs.

Tisdagar jämna veckor kl.15-17

(22/3, 5/4, 19/4, 3/5, 17/5 och 31/5)