Rättviks kommun
Inloggning för skribenter
Personalinloggning mejlprogram

Musik

Orkester, tidigt 1900-tal, foto av Thekla Frankzon

Orkester, tidigt 1900-tal. Foto: Thekla Frankzon/Rättviks bildarkiv ©.


Folkmusikens hus

Folkmusikens huslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Rättvik är Dalarnas folkmusikcentrum, väl förankrat och med en bred och utblickande verksamhet. Syftet är att sprida kunskap och intresse kring folkmusik och -dans, både som spännande historia och som en kreativ del av nutida musikliv.

Musik vid Siljan

Musik vid Siljanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en av landets äldsta musikfestivaler och har sedan starten 1969 vuxit till en av sommarsveriges stora attraktioner.
Bingsjö och Boda spelmansstämmor ingår i musikveckan.

Dalhalla

Dalhallalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder 25–35 evenemang varje sommar och säsongsprogrammet innehåller både operaföreställningar och shower/konserter inom många olika genrer.
Brytningen i kalkbrottet Draggängarna pågick i ett femtiotal år och upphörde 1990. Brottet, med de fossilfyllda, diagonala berglagren, visade sig ha utmärkt akustik. En internationell konsert- och operaarena skapades i det gamla brottet och invigdes 1994. Arenan har utvecklas till ett av de främsta besöksmålen i Siljansbygden.

Dalapop

Dalapoplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett regionalt resurs- och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna som arbetar över hela länet.Huvudsakliga verksamhetsområden är artistutveckling, branschutveckling, inspelning och marknadsföring av Dalarnas musikliv.Huvudman för Dalapop är Musik i Dalarna.

 

Fler arenor för musikframträdanden

Nyfiket, Rättviks gammelgård
Boda Hembygdsförening
Ovanmyra kulturhus
Kättingsmedjan, Furudals Bruk
Rättviks kulturhus
Wasa Bio
Rättviks, Boda och Ore kyrkor
Församlingshemmet
Bystugor och spelmansstämmor

Text

Text

Kontaktinformation

Rättviks kulturhus
0248-70 197
kultur@rattvik.se
bibliotek@rattvik.se

Besöksadress
Storgatan 2
795 30 Rättvik

Postadress
Rättviks kommun
Rättvik kultur
795 80 Rättvik

Öppettider
Måndag–torsdag kl. 11–19
Fredag kl. 11–16
Lördag kl. 11–14
Söndag kl. 13–16