Rättviks kommun

Våra medier

Rättviks bibliotek är ett modernt bibliotek som erbjuder dig den mångfald av medier som finns idag.

Tryckta böcker

Biblioteket köper regelbundet in nya romaner i olika genrer, barn- och ungdomsböcker, diktsamlingar samt faktaböcker. Vi tar mycket gärna emot inköpsförslag från dig. All litteratur är uppställd enligt SAB:s klassifikationssystemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (.pdf-fil) med undantag för några få lokala anpassningar.

E-böcker

En e-bok är en elektroniskt överförd bok som du kan du läsa på din dator, mobiltelefon, läs- eller surfplatta. Logga in i vårt e-bibliotek för att ta del av utbudet.

Ljudböcker i olika format

Det finns ljudböcker på cd och som mp3 att låna i biblioteket. Om du hellre vill lyssna strömmande via internet loggar du in i vårt e-bibliotek. Du måste alltså vara uppkopplad mot nätet när du lyssnar på en e-ljudbok. Ljudboksfilerna kan inte laddas ned och sparas inte på din dator/enhet.

Talböcker

Talböcker görs med stöd av paragraf 17 i Upphovsrättslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. En talbok är alltså något annat än en ljudbok, som istället görs kommersiellt. Läs mer om talböcker på sidan Tillgänglighet.

Tidningar och tidskrifter

I vår läspaviljong, som öppnar klockan 10 om vardagarna, kan du läsa lokala och nationella dagstidningar samt facktidskrifter i olika ämnen.

Vill du undvika trycksvärta på fingrarna och kunna välja bland cirka 6 000 olika tidningar och tidskrifter från hundratals länder på över 60 språk? Använd e-tjänsten PressReader på din dator eller som app i din mobiltelefon eller surfplatta. I appen kan du ladda ned tidningar och tidskrifter när du är ansluten till kommunens nätverk. Efteråt kan du läsa det du laddat ned var som helst under en begränsad tid.

Filmer

Vi har hundratals filmer för alla åldrar. En film kostar 20 kronor att låna i tre dygn. Åldersgränsen för att låna film är 15 år. Vi har även faktafilmer som är gratis att låna hem.

Ansvarig bibliotekarie

Hagar Ali är vår bibliotekarie med särskilt ansvar för inköp och fjärrlån. Kontakta gärna henne vid behov. Du når henne på telefon 0248-70 196 eller e-post marie.during@rattvik.se.

Kontakt

Rättviks bibliotek
bibliotek@rattvik.se

0248-70 195

Besöksadress
Storgatan 2
795 30 Rättvik

Postadress
Rättviks kommun
Rättviks bibliotek
795 80 Rättvik

Sociala medier

Följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Följ oss på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

E-tjänster

E-biblioteketlänk till annan webbplats