Rättviks kommun
Inloggning för skribenter
Personalinloggning mejlprogram

Speciallärare/specialpedagog till Rättviksskolan/Nyhedsskolan

Rättviksskolan/Nyhedsskolan bedriver undervisning i åk F – 9 och är känd för sin höga måluppfyllelse

Arbetsbeskrivning

Som speciallärare/specialpedagog hos oss arbetar du tillsammans med övriga speciallärare, lärare, skolpersonal och ledning och bidrar till utveckling av det inre pedagogiska arbetet. Verksamheten ska erbjuda goda lärmiljöer där extra anpassning i alla ämnen är en del i pedagogiken och de elever som är i behov av särskilt stöd ska få tillgång till det.

Du kommer att delta i arbetet kring pedagogiska kartläggningar, i processen kring åtgärdsprogram och genomförandet av dessa. Du kommer att ha en viktig roll i vårt utvecklande av goda lärmiljöer genom att samverka med berörda och stödja elevers lärande. En annan viktig roll är att vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor på både organisations-, grupp- och individnivå. Du ska aktivt medverka i utvecklingen av pedagogiskt arbete, material och hjälpmedel i vår verksamhet.

Vem är du?

Vi söker dig som är behörig speciallärare/specialpedagog med kompetens och erfarenhet av grundskolan. Du är flexibel, samarbetsvillig och öppen för olika arbetssätt tillsammans med olika professioner. Du är positiv, kreativ och nytankande och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med extra anpassning direkt i verksamhetens klassrum och känner dig trygg med att ha en rådgivande/stöttande roll direkt i verksamheten. Det är också viktigt att du känner dig trygg i användandet av alternativa verktyg då skolans elever och lärare har egen dator som en del i vår pedagogik.

Upplysningar om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställningar med omfattning 100 %. Tillträde 2017-08-11.
Vi håller anställningsintervjuer löpande.

Sista ansökningsdag 2017-05-22

Tjänsten är under förutsättning att vederbörliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan och styrkt meritförteckning. Utdrag ur Polisens belastningsregister ska medtas vid eventuellt anställningstillfälle.

Kontakt

Rektor
Göran Berg
0248-70 251

Fackliga företrädare
Bengt Sandelin, Lärarnas Riksförbund
0248-70 386

Madeleine Eriksson, Lärarförbundet
0248-70 501

Ansökan

Sista ansökningsdag
2017-05-22

Märk ansökan med
Dnr 2017/11-13

Ansökan skickas till
barn.utbildning@rattvik.se

Rättviks kommun
Barn- och utbildningsförvaltningen
795 80 Rättvik

Om ni flyttar till Dalarna i samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj. Läs mer på rekryteringslots.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss vänligen men bestämt alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp.