Rättviks kommun
Inloggning för skribenter
Personalinloggning mejlprogram

Socialsekreterare 100 % till Barn- och familjegruppen

Om individ- och familjeomsorgen i Rättvik

Rättviks individ- och familjeomsorg är en trygg arbetsplats med god stämning och sammanhållning. Vi är måna om att våra medarbetare ska trivas och må bra samt att vi ska ha en låg personalomsättning.

Vi har som ett led i det arbetsmiljöarbetet utökat antalet personer på enheten för att ha en rimlig arbetsbelastning bland annat genom att anställa en kvalitetsutvecklare som ska ge både handläggningsstöd och vara BBIC-ansvarig.

Alla socialsekreterarna i Rättvik är utbildade socionomer och de flesta har flera års erfarenhet av att arbeta inom socialtjänsten. Som ett led i att förbättra arbetssituationen för landets socialsekreterare som arbetar med barn och ungdomar har regeringen fattat beslut om att bevilja pengar för förstärkt bemanning. Vi söker därför ytterligare en kollega till vår barn- och familjegrupp. I gruppen finns det hög kompetens och lång erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Individ- och familjeomsorgen är organiserad under socialförvaltningen, som är kommunens största förvaltning och ansvarar för vård och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt stöd, rådgivning och andra insatser till barn, ungdomar och vuxna.

Arbetsbeskrivning

Denna tjänst tillhör barn- och familjegruppen där socialsekreterare, familjerätts-sekreterare och familjebehandlare arbetar i ett team under ledning av 1:e socialsekreterare. För socialsekreterarna som arbetar med ensamkommande
barn finns en egen 1:e socialsekreterare.

Du kommer att arbeta som socialsekreterare med utredning, stöd och uppföljning av insatser till barn och deras familjer. Ett bra mottagande av samt en god kontakt med klienterna är en viktig del i verksamheten samt i uppdraget som socialsekreterare.

Vem är du?

Vi söker dig som förutom socionomutbildning har ett positivt och lösningsfokuserat sätt och har lätt att arbeta i team. Du har, liksom arbetsgruppen du kommer att vara en del av, en positiv inställning till arbete.
Arbetsuppgifterna kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, liksom förmåga att skapa goda kontakter med såväl klienter som med samverkanspartners. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och unga samt av myndighetsutövning. Utbildning i MI är även det meriterande. Du gillar att skriva och dokumentera och uppfattar dig själv som att du har ett bra flöde i dokumentationen. Tidigare erfarenhet av arbete i BBIC och Procapita är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.

Giltigt utdrag ur belastningsregistret krävs vid anställning.

Upplysningar om tjänsten

Heltid 100 %.

Projektanställning fram till och med 171231, förlängning kan bli aktuell.

Tillträde enligt överenskommelse.

Som anställd på Individ- och familjeomsorgen i Rättvik finns möjligheten att växla semesterdagstillägget till extra semesterdagar. Vi erbjuder även medflyttarservice.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss vänligen men bestämt alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp.

Kontakt

Enhetschef
Maria Lasell
0248-70 484

Fackliga företrädare
Vision, Siw Rönnberger, 0248-70 220
SSR, Robert Büki, 0248-70 220

Ansökan

Ansök senast
2017-05-01

Postadress
Rättviks kommun
Socialtjänsten/IFO
795 80 Rättvik

eller via e-post
sociala@rattvik.se