Rättviks kommun
Inloggning för skribenter
Personalinloggning mejlprogram

Varannan vatten - en vinst för alla

Varannan vatten

Varannan vatten dalalogga United Power, 2011

Fest och firande är härligt. Vi behöver njuta, umgås och ha det bra tillsammans. En liten mängd alkohol kan vara trevligt.

Men, ibland blir det mer än vad som är bra. Om du dricker alkohol - drick smart! Drick varannan vatten så blir även morgondagen rolig!

Initiativtagare till Dalarnas Varannan vatten är Rättviks kommun. 
Konceptet kommer från Gotland. Uppmaningen Varannan vatten Dalarna är på länsnivå, en samverkan mellan Länsstyrelsen Dalarna, Polisen och Dalarnas kommuner.

Sponsorer och partners i Rättviks kommun, 2016 och 2017.

Dala Vatten och Avfall AB, Leksands Sparbank,
SUEZ Recycling AB Rättvik (fd Werpers),
RFAB Rättviks fastigheter AB, Siljan Turism,
Visit Rättvik, Levia Hälsovård AB, Bokstaven,
Rättviks handel,  Rättviks Rotaryklubb, BRÅ Rättvik, Classic Car Week, Dalatravet Romme/Rättvik Riesbeck Reklam AB,  Systembolaget i Rättvik, och Räddningstjänsten Rättviks kommun.

Kampanjens syfte är att stävja fylleriet och dess konsekvenser. Vi vill få människor att tänka efter och inse det kloka i att sätta gränser för alkoholen. Vi vill öka trivsel och trygghet i Rättvik både för besökare och invånare.

Bakgrunden till att Rättviks kommun är aktiv i kampanjen, är den ibland höga alkoholkonsumtionen i samband med till exempel marknaderna och Classic Car Week. Berusningsdrickandet medför en rad problem som bland annat olyckor (en del med dödlig utgång), misshandel, slagsmål och skadegörelse.

Vi vill främja hälsa och förebygga alkoholrelaterad ohälsa


Det finns många skäll att dricka varannan vatten. Vilket är ditt?